Efter Beskyldninger Om Korruption: Platini Ikke Anholdt

Skrevet d. 19. June 2019
Jumpstory.dk

Michel Platinis advokat var i går ude og proklamere, at Michel Platini på ingen måde er anholdt, samt at den forhenværende UEFA-præsident ikke har noget at bebrejde sig selv for.

Tirsdag i denne uge begyndte adskillige internationale medier at skrive om, at den franske legende Michel Platini var blevet arresteret og anholdt af det franske politi. Dette skulle efter sigende være et resultat af en undersøgelse, der viser, at Qatar har fået tildelt værtskabet af VM-slutrunden i 2020 på uetisk vis.

Dog er der som sagt ingen hold i rygterne, hvis man spørger Michel Platinis advokat. Han skriver i en pressemeddelelse, at Michel Platini hverken er anholdt eller har noget at bebrejde sig selv for.

“Michel Platini, der før i den samme efterforskning er blevet hørt i en fri høring sidste år, bliver på nuværende tidspunkt afhørt af politiet. Dog er dette udelukkende på baggrund af tekniske årsager,” Sådan skriver hans advokat, William Bourdon.

William Bourdon, der er advokat for Michel Platini, understreger klart og tydeligt, at der ikke er tale om en arrestering, men derimod en afhøring som vidne i den kontekst, som efterforskerne har anmodet om. Det er altså tale om en frivillig høring, hvor alle, der bliver adspurgt, ikke udtaler sig om sagen til offentligheden.

“Michel Platini formulerede sig roligt og konkret, svarede på alle spørgsmål, heriblandt også dem om budprocessen for Euro 2016, hvor han kunne komme med brugbare forklaringer og beretninger. Han har på ingen måde noget at bebrejde sig selv for, og siger selv at han er komplet uforstående for disse rygter. Han ser optimistisk og fortrøstningsfuldt på fremtiden,” udtaler William Bourdon

Michel Platini blev tilbage i 2015 idømt seks års karantæne fra at arbejde med fodbold, hvilket var et resultat af korruptionssagen i FIFA. Dommen er senere hen blevet ændret til fire års karantæne, der altså udløber i oktober.

Michel Platini er tidligere fransk landholspiller, hvor han nåede at spille 72 landsholdskampe, med 41 mål til følge. Herudover havde han også en flot klubkarriere, hvor det blev til 181 kampe for Nancy, 104 kampe for Saint Etienne og 147 kampe for italienske Juventus.

Som følge af sin flotte karriere blev Michel Platini tildelt Ballon d’Or i år 1983, 1984 og 1985. Han var altså verdens bedste fodboldspiller i hele 3 år i træk, imens han spillede for Juventus. Udover disse vandt han utallige titler, både på klubplan, med landsholdet og personligt.

Det er altså en sand fodboldlegende, der er kommet i uføre.

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere