Hvad Vejer En Fodbold?

Skrevet d. 17. February 2021
Pixabay, wsyperek

En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel på størrelse og vægten, afhængigt af hvor gammel man er og hvilket materiale, der er brugt til at lave den.

Ud over selve vægten kan en fodbold også være lavet med to forskellige materialer. Den kan blive lavet af læder eller af et syntetisk materiale med såkaldt 'oppustelig gummiblære' indeni.

En fodbold findes i 3 forskellige størrelser:

1. En str. 3: Denne bold bruges til u8. Den har en omkreds på 62 - 63,5 cm og den vejer mellem 330 og 360 gram.

2. En str. 4: Dette er bolden, der bruges fra u9 til u14. Den har en omkreds på 63,5 - 66 cm og den vejer 330 - 390 gram. 

3. En str. 5: Er den bold, vi kender bedst, da den bruges af u15 og ældre årgange. Den skal have en omkreds på 68 - 70 cm og vejer 410 - 450 gram.

Som en lille ekstra info består en bold af 20 lædersekskanter og 12 læderfemkanter. Denne type bold er blevet markedsført i Danmark, som det første sted i verden, af producenten Select i 1962. 

Så derfor er en fodbold ikke bare en fodbold. Der er skam lidt mere bag. Så husk endelig at køb den rigtige størrelse til dig selv eller dine børn.

Dette indhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Livets træ smykker. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.

Næste indlæg
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvornår vandt Danmark em i fodbold?
Danmark vinder Europamesterskaberne i Göteborg i 1992.  Det er dog en begivenhed, der fortjene…
Læs mere
Hvor streamer man fodbold?
Hvor streamer man fodbold? Fodbold er den mest populære sportsgren, når det gælder om at se det på t…
Læs mere