Hvornår Vandt Danmark Em I Fodbold?

Skrevet d. 01. February 2021
Pixabay, jorono

Danmark vinder Europamesterskaberne i Göteborg i 1992. 

Det er dog en begivenhed, der fortjener en uddybning, da det næsten var mere held end forstand for Danmark.

Danmark kommer med ind i turneringen på grund af et afbud fra Jugoslavien, der bliver udelukket, fordi der udbryder borgerkrig. Det danske landshold er ikke storspillende, men kommer videre fra gruppespillet på en andenplads og er så heldige at vinde deres semifinale over Holland. 

I finalen møder de ingen ringere end Tyskland, som to år forinden har vundet mesterskaberne. Det er med ingen forventninger, at danskerne går ind til finalen mod tyskerne. Det er dermed en kæmpe overraskelse, at Danmark, mod alle odds, vinder over Tyskland med 2-0. 

Danmark har her ikke været i en finale siden i 1960 til Sommer-OL og vinder her, for første gang nogensinde, en international turnering. 

Målscorerne for Danmark bliver John 'Faxe' Jensen og Kim Vilfort. 

Reaktionerne for det danske landshold går nærmest over i historien. De bliver mødt af ca. 100.000 mennesker på Rådhuspladsen i København efter en triumftur fra Kastrup Lufthavn. Det er en dag, mange danskere altid vil huske. Mange i dagens Danmark mindes stadigvæk dagen og da begivenheden fyldte 25 år, var der mange, der udtalte, at de mindes dagen, fordi det var et af deres livs største øjeblikke. 

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til denne tekst. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Øreringe. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere