Hvor Stammer Fodbold Fra?

Skrevet d. 18. November 2020
Pixabay, phillipkofler

Fodboldens oprindelse

Fodbold har efterhånden mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelalderen. Det moderne fodboldspil, som vi gladeligt spiller og ser i fjernsynet i dag, begynder at tage form i 1863 i England. Det var også her, det første nationale fodboldforbund blev stiftet. 

Udviklingen af sporten

Sporten udvikler sig stødt i England og især arbejderklassen tager fodboldspillet helt ind under huden. Tilskuertallet stiger langsomt og de forskellige klubber kan nu begynde at købe spillere, som ikke kun kommer fra selve England. Eksempelvis spillere fra Skotland. 

I 1885 bliver det tilladt at få profesionelle spillere udefra, hvilket betegnes som det transfersystem, vi kender fra i dag.

I 1891 bliver straffesparket, og hvor mange antal spillere, der må være på banen, indført. Fra den dag må der kun være 11 spillere fra hvert hold på banen. Det hele begynder nu at ligne det, vi ser på vores tv-skærme. 

Dog lige med undtagelse af selve fodboldbanen. En normal bane er i dag 65 x 102 m, men det blev faktisk først indført i 1937, at en fodboldbane skulle have en specifik længde og bredde. 

Fodbolden udvikler sig stadigvæk i hele verden, men indtil videre har kampene kun været mellem internationale klubber. I 1930 sker der et nyt tiltag, hvor det første VM for landshold bliver afviklet i Uruguay. Danmark var med i selve processen og opstarten, men melder sig først selv til i 1958. Disse VM var dog kun for mandlige hold. VM for kvinder sker først mange år senere i 1991 i Kina.

Skiltet øverst viser, at teksten på netop denne artikel er skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du shoppe et stort udvalg af perlearmbånd og andre smykker.

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere