Hvor Stammer Fodbold Fra?

Skrevet d. 18. November 2020
Pixabay, phillipkofler

Fodboldens oprindelse

Fodbold har efterhånden mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelalderen. Det moderne fodboldspil, som vi gladeligt spiller og ser i fjernsynet i dag, begynder at tage form i 1863 i England. Det var her, det første nationale fodboldforbund blev stiftet. 

Udviklingen af sporten

Sporten udvikler sig stødt i England og især arbejderklassen har taget fodboldspillet helt ind under huden. Tilskuertallet stiger også langsomt og de forskellige klubber kan nu begynde at købe spillere, som ikke kun kommer fra selve England. Eksempelvis spillere fra Skotland. I 1885 bliver det tilladt at få profesionelle spillere udefra, hvilket betegnes som det transfersystem, vi også kender fra i dag.

I 1891 bliver straffesparket, og hvor mange antal spillere, der må være på banen, indført. Fra den dag må der kun være 11 spillere fra hvert hold på banen. Det hele begynder nu at ligne det, vi ser på vores tv-skærme. 

Dog lige med undtagelse af selve fodboldbanen. En normal bane er i dag 65 x 102 m, men det blev faktisk først indført i 1937, at en fodboldbane skulle have en specifik længde og bredde. 

Fodbolden udvikler sig stadigvæk i hele verden, men indtil videre har kampene kun været mellem internationale klubber. I 1930 sker der et nyt tiltag, hvor det første VM for landshold bliver afviklet i Uruguay. Danmark var med i selve processen og opstarten, men melder sig først selv til i 1958. Disse VM var dog kun for mandlige hold. VM for kvinder sker først mange år senere i 1991 i Kina. 

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig lidt klogere på fodbold og historien bag sporten.

Skiltet øverst viser, at teksten på netop denne artikel er skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du shoppe et stort udvalg af Julie Sandlau og andre smykker.

Næste indlæg
Hvor streamer man fodbold?
Hvor streamer man fodbold? Fodbold er den mest populære sportsgren, når det gælder om at se det på t…
Læs mere
Hvor spilles VM i fodbold?
Hvor spilles VM i fodbold? Det kommende VM i fodbold spilles i 2022 og spilles i Qatar. Det er førs…
Læs mere
Hvor mange går til fodbold?
Hvor mange går til fodbold? I Danmark er der 328.722 mennesker, der går til fodbold. Fodbold er derm…
Læs mere