Hvor Lang Tid Varer En Halvleg Fodbold?

Skrevet d. 08. July 2020
Pixabay

Du kender sikkert både første halvleg, anden halvleg og måske endda også tredje halvleg. Halvleg er brugt om de to dele af en fodboldkamp, hvor holdene spiller mod hinanden på hver side af pausen.

Men hvor lang tid varer en halvleg i fodbold egentlig?

En halvleg er ikke bare en halvleg

Begrebet halvleg henviser til, at der er to halvdele. Der er derfor en første halvleg og en anden halvleg i en fodboldkamp. Her spilles der 45 minutter i hver halvleg, mens der er en pause ind imellem de to halvlege. Hver halvleg spilles som udgangspunkt uden spilafbrydelser.

Tidligere stoppede halvlegen præcis efter 45 minutter, men i dag kører man med tillægstid, så den tid der går fra den effektive spiltid i forbindelse med scoringer, skader og udskiftninger lægges til. En halvleg kan derfor oftest tage 45 minutter plus tre til fem minutter.

Er der tale om en knockout-kamp, hvor der skal findes en vinder - enten samlet eller over den enkelte kamp, så kan der komme forlænget spilletid til. Her er hver halvleg 15 minutter.

Du har sikkert også hørt folk tale om tredje halvleg. Det er et slangudtryk for den tid efter kampen, hvor spillerne får en øl sammen i omklædningsrummet. Her er der ingen fast tidsramme, men du bør som minimum forvente, at den tager lige så lang tid som de to spillede halvlege i kampen.

Mange bruger begrebet "ved halvleg", når de skal forklare, hvad stillingen var efter første halvleg. Det er faktisk forkert, for det hedder ikke "ved halvleg" men "ved pausen", da det er pausen, der adskiller de to halvlege.

Tak til lejfesttelt

Til slut siger vi tak til lejfesttelt for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af leje af service og alt andet til den store fest. 

Næste indlæg
Hvor kan man se live score? Tips til at følge kampen live
Argh, hvad står der? Vinder de? Det kan være noget så frustrerende, når man ikke kan følge med i de …
Læs mere
De bedste Argentinske fodboldspillere
1. Lionel Messi År spillet: 2004-nu Klubber: FC Barcelona 2. Diego Maradonna År spillet: 1976…
Læs mere
Hvem er verdens bedste cykelrytter?
I cykelverdenen er der faktisk flere løb en det berømte Tour De France, derfor er det ikke altid blo…
Læs mere