Hvem Opfandt Fodbold? Sådan Opstod Moderne Fodbold

Skrevet d. 10. July 2020
Jumpstory

Fodboldens historik går lige så langt tilbage som kristendommen - hvis ikke længere , så hvis nogen påstår, at fodbold er en religion, er der måske noget om snakken.

Verdenshistorien er fra år 2000 f.kr. og frem fuld af historier om boldspil, hvor der blev sparket til bolde af alt fra læder, papyrus, træ og afhuggede hoveder. Moderne fodbold opstod dog noget senere - og det kan du læse mere om her:

Fodbold - Her blev sporten født

Den udgave af fodbold som vi kender i dag, blev opfundet i England i miden af 1800-tallet. Efter sporten var spillet på forskellige måder rundt om i landet, kom Cambridge-reglerne i 1848 som de første nedskrevne regler for fodboldspillet.

Fodbold blev der dyrket som en aktivitet for overklassens unge, som gik på de forskellige fine universiteter i England.

Med tiden opstod flere og flere fodboldklubber, som intet havde med universiteterne at gøre. Flere lokale fodboldforbund blev siden lagt sammen under "The Football Association" (FA) i 1863, som efterfølgende udarbejdede et regelsæt med henblik på et fælles regelsæt for klubberne.

Centraliseringen af regelsættet blev i 1886 lagt ind under IFAB, International Football Association Board, som den dag i dag bestemmer reglerne i fodbold. IFAB består af det engelske, skotske, walisiske og nordirske fodboldforbund, samt FIFA.

Verdens første fodboldklub, Sheffield F. C., så dagens lys i 1857. Sporten var som sagt blevet spillet inden da på universiteterne i England, men Sheffield F. C. var den første fodboldklub, som blev formet udenfor en af de skoler.

Sheffield F. C. spiller i dag i Northern Premier League, hvilket er den syvende bedste række i England.  På trods af sin alder har Sheffield F. C. aldrig vundet hverken FA Cuppen eller mesterskabet i England. Bedste placering i FA Cuppen er fjerde runde, hvilket var for 140 år siden.

Tak til Formula Swiss

Mange tak til Formula Swiss og deres støtte til dette indlæg. Hos Formula Swiss finder du kvalitets CBD creme, og en lang række andre CBD produkter. 

Næste indlæg
Hvem vandt fodbold EM 2010?
Kan du ikke helt huske, hvem der vandt EM i fodbold i 2010? Det kan vi godt forstå, for det forholde…
Læs mere
Hvad er Serie A? Kend den store fodboldliga
Verden er fuld af unikke navne og betegnelser af de forskellige fodboldligaere. Du kender sikkert Su…
Læs mere
Hvorfor er fodbold så populært? Derfor er fodbold populær
Verdens største og mest udbredte sport. Fodbold har især en særstatus i mange lande, når det gælder …
Læs mere