Hvem Opfandt Fodbold? Sådan Opstod Moderne Fodbold

Skrevet d. 10. July 2020
Jumpstory

Fodboldens historik går lige så langt tilbage som kristendommen - hvis ikke længere , så hvis nogen påstår, at fodbold er en religion, er der måske noget om snakken.

Verdenshistorien er fra år 2000 f.kr. og frem fuld af historier om boldspil, hvor der blev sparket til bolde af alt fra læder, papyrus, træ og afhuggede hoveder. Moderne fodbold opstod dog noget senere - og det kan du læse mere om her:

Fodbold - Her blev sporten født

Den udgave af fodbold som vi kender i dag, blev opfundet i England i miden af 1800-tallet. Efter sporten var spillet på forskellige måder rundt om i landet, kom Cambridge-reglerne i 1848 som de første nedskrevne regler for fodboldspillet.

Fodbold blev der dyrket som en aktivitet for overklassens unge, som gik på de forskellige fine universiteter i England.

Med tiden opstod flere og flere fodboldklubber, som intet havde med universiteterne at gøre. Flere lokale fodboldforbund blev siden lagt sammen under "The Football Association" (FA) i 1863, som efterfølgende udarbejdede et regelsæt med henblik på et fælles regelsæt for klubberne.

Centraliseringen af regelsættet blev i 1886 lagt ind under IFAB, International Football Association Board, som den dag i dag bestemmer reglerne i fodbold. IFAB består af det engelske, skotske, walisiske og nordirske fodboldforbund, samt FIFA.

Verdens første fodboldklub, Sheffield F. C., så dagens lys i 1857. Sporten var som sagt blevet spillet inden da på universiteterne i England, men Sheffield F. C. var den første fodboldklub, som blev formet udenfor en af de skoler.

Sheffield F. C. spiller i dag i Northern Premier League, hvilket er den syvende bedste række i England.  På trods af sin alder har Sheffield F. C. aldrig vundet hverken FA Cuppen eller mesterskabet i England. Bedste placering i FA Cuppen er fjerde runde, hvilket var for 140 år siden.

Tak til Formula Swiss

Mange tak til Formula Swiss og deres støtte til dette indlæg. Hos Formula Swiss finder du kvalitets CBD creme, og en lang række andre CBD produkter. 

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere