Hvad Koster Det At Gå Til Fodbold? Her Er Din Pris

Skrevet d. 03. August 2020
Jumpstory

Fodboldstøvler, en bold og en fodboldtrøje fra dit favorithold er ikke altid nok, hvis du vil spille fodbold. Du skal som regel også have en klub at spille i, for at du kan træne med andre og spille kampe.

Det er ikke gratis, men hvad koster det at gå til fodbold? Få svaret her, hvor de forskellige prisniveauer indenfor dansk fodbold bliver gennemgået.

Det koster det at gå til fodbold

Der findes ingen national listepris, når det handler om at gå til fodbold. Du vil derfor opdage, at prisen varierer fra klub til klub. Prisen er også afhængig af din alder og dit niveau, da der fra klubbens side vil være flere udgifter forbundet med at have for eksempel et elitehold kontra et motionshold.

For børn, hvis vi ser på U6-U8, så vil prisen oftest ligge på 400 kr. pr. sæson (halvår). Det koster dermed omkring 8-900 kr. om året at spille fodbold for de yngste børn.

Når vi kommer op omkring teenageårene, så vil prisen ligge omkring 1.000 til 1.500 kr. om året. Er du i en klub med en eliteafdeling rettet mod professionel seniorfodbold, så vil prisen som regel være 500 kr. dyrere om året. 

Husk også at der kan være geografiske forskelle, som afspejler sig i det, det koster at gå til fodbold. Det skyldes ting som højere ejendomspriser og egenbetaling, da det er kommunalt bestemt, hvor store tilskud foreningerne får fra kommunerne. 

Gælder det seniorfodbold, så vil prisen her oftest være højere, end den er for børn og unge. Det skyldes, at der er flere udgifter forbundet med et seniorhold, end det er til ungdomshold. Det er blandt andet til dommerudgifter og lignende ting, der gør, at det koster mere at være seniorspiller.

Du kan i enkelte klubber opleve, at dit aktivitetsniveau direkte påvirker din pris. Hvis du er meget aktiv i forbindelse med arrangementer og den generelle daglige drift af foreningen, kan dit kontingent blive billigere, end hvis du ikke er det.

Tak for støtten: Billige træningstights

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en virkelighed.

Mangler du noget nyt grej til at træne med? På Billig Fitness hjemmeside kan du finde en masse billigt udstyr i høj kvalitet, som du kan forbedre din træning med. Du kan blandt andet også finde et stort udvalg af træningstights, hvis du mangler nogle gode tights til fitness eller løb. 

Næste indlæg
Hvem vandt fodbold EM 2010?
Kan du ikke helt huske, hvem der vandt EM i fodbold i 2010? Det kan vi godt forstå, for det forholde…
Læs mere
Hvad er Serie A? Kend den store fodboldliga
Verden er fuld af unikke navne og betegnelser af de forskellige fodboldligaere. Du kender sikkert Su…
Læs mere
Hvorfor er fodbold så populært? Derfor er fodbold populær
Verdens største og mest udbredte sport. Fodbold har især en særstatus i mange lande, når det gælder …
Læs mere