Hvad Er Serie A? Kend Den Store Fodboldliga

Skrevet d. 10. August 2020
Jumpstory

Verden er fuld af unikke navne og betegnelser af de forskellige fodboldligaere. Du kender sikkert Superligaen og Champions League, men navnene er oftest forskellige i de respektive lande, der både har forskellige navne til de bedste rækker, men også har forskellige hierarkiske opdelinger af niveauerne.

Blandt disse navne er Serie A, som vi går i dybden med her.

Serie A - Italiens bedste liga

Serie A er den bedste fodboldrække i Italien. Det svarer til Superligaen i Danmark, når det gælder hierarkiet i italiensk fodbold. Det er vinderen af Serie A, der bliver italiensk mester i fodbold.

Mens Superligaen først blev etableret i 1991, hvor den overtog rollen som landets bedste række fra 1. division, så har Serie A sine rødder næsten 100 år tidligere. Serie A blev etableret helt tilbage i 1898, hvor turneringen blev spillet med regionalt opdelte grupper, indtil et øget antal deltagende hold tvang arrangørerne til at ændre på det. 

Siden 1929 har der derfor ikke været de store ændringer i strukturen af Serie A, selvom antallet af deltagende klubber gennem årene har svinget fra 16 til 21. I dag er der 20 klubber i Serie A.

Den italienske liga vurderes ud fra UEFA's koefficientliste til at være den fjerde stærkeste i Europa efter La Liga (Spanien), Premier League (England) og Bundesligaen (Tyskland). Serie A har med tidligere vurderingssystemer været vurderet som den bedste liga, men er siden røget længere ned på listen. 

Da UEFA i 2002 indførte deres nuværende koefficientsystem, lå Serie A nummer to på listen. Siden har Serie A mere eller mindre stabilt placeret sig som nummer fire på listen. I dag kæmper Spanien og England om at ligge nummer et på UEFA's koefficientliste.

Tak for støtten » Træningstøj til kvinder

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Billig Fitness. Vi sender dem derfor et stort tak, da udgivelsen ellers ikke havde været mulig. Hos Sportscentret skriver vi løbende om diverse sportsgrene og udstyr. Hos Billig Fitness kan du blandt andet finde nogle lækre og alsidige træningsbukser til kvinder. Giv dem et visit, hvis du mangler nyt træningstøj eller noget træningsudstyr.

Tak fordi du læste med. 

Næste indlæg
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere
Hvornår vandt Danmark em i fodbold?
Danmark vinder Europamesterskaberne i Göteborg i 1992.  Det er dog en begivenhed, der fortjene…
Læs mere