Hvad Er En Hybridbane I Fodbold?

Skrevet d. 08. July 2020
Pixabay

En fodboldbane er ikke længere bare en græsplæne, hvor der er opstillet to mål. I dag kommer fodboldbaner i mange formater - et af dem er en hybridbane.

Vi gennemgår i denne artikel de ting, som kendetegner, hvad en hybridbane er i fodbold, samt hvad der adskiller den fra en almindelig fodboldbane.

Hybridbane - Den kombinerede fodboldbane

En hybridbane i fodbold er hverken en klassisk fodboldbane forstået på den måde, at det udelukkende er græs, som der spilles på. Det er heller ikke en kunstfiberbane - altså kunstgræsbane. Ligesom du kender det med biler, så er en hybridbane i fodbold en blanding af de to former.

Så til spørgsmålet "hvad er en hybridbane i fodbold?", vil svaret være: en fodboldbane, der er kombineret af græs og en mindre mængde kunstfibre.

Kombinationen af naturgræs og kunstfibre gør, at man får en fodboldbane, som er mere slidstærk, end hvad man kender fra de traditionelle græsbaner.

I modsætning til kunstgræsbanerne så giver hybridbanen spillerne den fordel, at banen føles som om, at man spiller på en naturgræsbane og ikke et kunstigt underlag. Det gør også, at hybridbanerne er mere skridsikre, end hvad kender det fra kunstgræsbanerne. Der er derfor færre ankel og knæskader på hybridbaner, end der opstår ved udelukkende at spille på kunstgræsbaner.

Hybridbanerne er bygget på et bionedbrydeligt stabiliseringstæppe. Det er det tæppe, som indeholder de kunstige fibre. Når det er lagt, bliver der sået kunstgræs ovenpå. I forbindelse med at græsset slår sine rødder, bliver græsstråene flettet sammen med kunstfibrene, hvilket giver en mere slidstærk og jævn bane, da sammenfletningen af græsset og kunstfibrene gør de enkelte strå stærkere og dermed mere slidstærkt.

Du finder i dag hybridbaner mange steder, så du kan opleve hybridbaner hos alt fra de lokale fodboldklubber til de store klubber i Champions League.

Tak for støtten

Tak til Mondo Kaos for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du en stor mængde flot og traditionelt Vintage tøj i alle afskygninger. 

Næste indlæg
Hvem vandt fodbold EM 2010?
Kan du ikke helt huske, hvem der vandt EM i fodbold i 2010? Det kan vi godt forstå, for det forholde…
Læs mere
Hvad er Serie A? Kend den store fodboldliga
Verden er fuld af unikke navne og betegnelser af de forskellige fodboldligaere. Du kender sikkert Su…
Læs mere
Hvorfor er fodbold så populært? Derfor er fodbold populær
Verdens største og mest udbredte sport. Fodbold har især en særstatus i mange lande, når det gælder …
Læs mere