Top 6: De Dyreste Danske Spillere

Skrevet d. 12. July 2019
Canva

Lyon har i dag bekræftet, at de har købt den danske fodboldspiller Joachim Andersen. Lyon har med handlen gjort Joachim Andersen til den dyreste danske fodboldspiller, der nogensinde er blevet handlet mellem to klubber.

Den blot 23-årige danske fodboldspiller skulle angiveligt være blevet solgt til en svimlende sum af 225 millioner danske kroner. Joachim Andersen har underskrevet en kontrakt på 5 år i det franske, hvor han angiveligt kommer til at tjene en flot hyre på hele 22 millioner kroner om året.

Og det er oven i købet efter skattefar har været forbi. Så skulle der vidst nok blive råd til at kunne købe en ny bil, et fitness armbånd osv.

Prisskiltet på 225 millioner kroner gør forsvarsspilleren til den dyreste danske spiller nogensinde.

I den forbindelse har vi lavet denne liste over de otte dyreste danske spillere nogensinde.

1. Joachim Andersen

Som nævnt ovenfor topper den blot 23-årige spiller listen med et prisskilt på 30 millioner euro, svarende til 225 millioner kroner. Køberen er den Franske Ligue 1 klub Lyon. Joachim Andersen skifter fra den italienske klub Sampdoria.

2. Jannik Vestergaard

På andenpladsen har vi den 26-årige midtstopper, Jannik Vestergaard. Handlen fandt sted sidste sommer, hvor han skiftede fra den tyske klub Gladbach til den den engelske klub Southampton. Prisen var lød dengang på 25 millioner euro, hvilket i danske kroner udgør 188 millioner. Han var dengang den dyreste danske spillere nogensinde.

3. Thomas Delaney

Den tidligere FC København kaptajn kostede dengang 20 millioner euro, altså 150 millioner kroner. Midtbanespilleren skiftede dengang den danske hovedstad ud med tyske Werder bremen. Faktisk var Thomas Delaney kortvarigt den dyreste danske spiller nogensinde. Han blev dog kort efter “slået” af Jannik Vestergaard.

4. Pierre Emile Højbjerg

Da den danske fan favorit Pierre Emile Højbjerg skiftede til Southampton fra Bayern Munchen tilbage i 2016, blev det til en pris på små 15 millioner euro, altså 113 millioner danske kroner.

5. Simon Kjær

Den rige tyske volkswagen-klub Wolfsburg betalte for en del år tilbage 13,5 millioner euro for den danske landsholdskaptajn Simon kjær. Simon Kjær kom fra den italienske klub Palermo. Han indtager en stærk femteplads med en pris på cirka 100 millioner kroner.

6. Christian Eriksen

Danmarks ubestridte største stjerne, Christian Eriksen, er overraskende nok kun på en sjetteplads. Dette skyldes blandt andet, at han havde meget kort tid tilbage af sin kontrakt med Ajax. Den engelske klub Tottenham pungede dengang ud med små 12 millioner euro, hvilket svarer til 90 millioner kroner, for danmarks bedste fodboldspiller. Et sandt røverkøb.

Denne tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra avXperten. Hos avXperten kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af smartwatch produkter. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke overleve.

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere