Kasper Hjulmand Bliver Danmarks Nye Landstræner I Fodbold

Skrevet d. 12. June 2019

En stor overraskelse ramte i dag dansk fodbold; Kasper Hjulmand afløser Åge Hareide som dansk landstræner. Det har Dansk Boldspil Union netop bekræftet.

Denne dagens helt store nyhed blev bekræftet på et pressemøde i Brøndby, som DBU tidligere på dagen indkaldte til.

Den meget succesfulde, tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand afløser Åge Hareide som dansk landstræner senest i 2020. Her udløber Hareides aftale med DBU - vel at mærke EFTER EM i 2020, hvis Danmark altså kvalificerer sig - og aftalen bliver ikke forlænget, hvilket Hareide angiveligt heller ikke har ønsket.

Beslutningen tager ikke afsæt i en utilfredshed med det nuværende landstrænerteam, fortæller DBU’s fodbolddirektør Peter Møller:

- Herrelandsholdet har skabt store resultater med Åge og Jon som landstræner-duo, og vi har kæmpe respekt for deres indsats med holdet. Når de stopper, skal Kasper Hjulmand føre holdet videre mod VM i Qatar i 2022 og EM i Tyskland i 2024. Begge dele bidrager til en fantastisk udvikling af vores Herrelandshold, både på og uden for banen.

Kasper Hjulmand var i løbet af foråret et varmt træneremne i Brøndby IF, og han har også været på blokken i de belgiske klubber Anderlecht og Club Brügge, men nu har han altså fået jobbet som dansk landstræner, hvilket af mange betegnes som det ultimative job for en dansk træner.

Foruden Åge Hareide stopper også assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson i 2020. Kasper Hjulmand får i stedet ved sin side Morten Wieghorst, som tidligere har været U21-landstræner.

Kasper Hjulmand bliver Danmarks ottende landstræner siden 1970.

Indtil tiltrædelsen er Kasper Hjulmand ansat på konsulentvilkår, og det betyder, at han ikke får den samme løn, som når han rent faktisk sidder på posten som landstræner i august næste år.

- Der er kun én landstræner – og én med landstræner-løn – og det er Åge Hareide. Vi har tilknyttet Kasper Hjulmand, så han får tid til at forberede sig op til sin tiltrædelse i august 2020, i øvrigt på samme måde som daværende landstræner Morten Olsen gjorde det, da han overtog posten efter Bo Johansson i år 2000, slår Peter Møller fast.

Åge Hareide kan dermed vende hjem til Norge, hvor han bor med sin familie. Om trænerkarrieren fortsætter vides ikke, men ellers har han masser af tid til at hygge med familien. Åge Hareide er glad for den storslåede natur omkring hjembyen Molde, og måske med at tage sin kone, Annbjørg Hareide, med på shoppingture og købe sko, bluser og Gozzip kjoler.

Næste indlæg
Hvem opfandt fodbold?
Fodboldens oprindelse Fodbold har mange år på bagen og kan dateres hele vejen tilbage til middelald…
Læs mere
Hvem har scoret flest mål i fodbold? Se svaret
De fleste fodboldfans går især op i en ting, nemlig dem, der scorer mål. De fleste tror formentlig, …
Læs mere
Hvad vejer en fodbold?
En fodbold er vel bare en fodbold, tænker du, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er forskel p…
Læs mere