Fra 2020 ændres Superligaen Igen - Forstå Den Nye Struktur Her

Skrevet d. 04. June 2019
Startup Stock Photos

For en række år siden ændrede man Superliga-strukturen. Man indførte slutspil og udvidede ligaen til 14 hold. Her nogle år senere ændrer man igen strukturen. Man nedskalerer blandt andet atter antallet af hold til 12. Der er dog ikke tale om, at man går tilbage til den gamle struktur. I denne artikel klæder vi dig på til at forstå den kommende struktur.

Næste Superliga-sæson bliver decideret drabelig, da tre hold rykker direkte ned. Dette hænger sammen med, at Superligaen fra sæsonen reduceres til 12 hold. Der er dermed tale om en overgangssæson.

Ændringen sker efter, at Divisionsforeningen i samarbejde med de danske ligaklubber er nået frem til en enighed om en ny struktur i Superligaen fra 2020.

I 2020 vil der igen blot være 12 hold, som kæmper om at være den bedste fodboldklub i Danmark. Playoff-kampene mod modstandere fra den næstbedste række sløjfes, og så ændres slutspilformatet også.

Sådan bliver den kommende Superliga-struktur

I den kommende Superliga-struktur kommer alle hold til at møde hinanden to gange, hvorefter de bedste seks kommer i mesterskabsspillet, og de nederste seks kommer i kvalifikationsspillet.

Det vil altså sige, at slutspillet starter 22 runder inde i turneringen. Slutspillet strækker sig over 10 runder, hvor hvert hold møder samtlige andre hold i deres gruppe to gange. En gang hjemme og en gang ude.

Nummer 11 og 12 i kvalifikationsspillet rykker direkte ned i 1. Division, mens vinderen af kvalifikationsspillet får en kamp mod enten tredje-, fjerde eller femtepladsen i mesterskabsspillet, alt efter hvor mange pladser Danmark har i Europa.

Vinderen af mesterskabet bliver naturligvis danske mestre, mens sølv og bronze går til henholdsvis anden- og tredjepladsen i selvsamme mesterskabsspil.

Tak til Net2Kompagniet

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Net2Kompagniet, der forhandler vinduer og døre i hele Danmark.

Tusind tak for hjælpen med artiklen. Det er yderst værdsat!

Næste indlæg
Hvem vandt fodbold EM 2010?
Kan du ikke helt huske, hvem der vandt EM i fodbold i 2010? Det kan vi godt forstå, for det forholde…
Læs mere
Hvad er Serie A? Kend den store fodboldliga
Verden er fuld af unikke navne og betegnelser af de forskellige fodboldligaere. Du kender sikkert Su…
Læs mere
Hvorfor er fodbold så populært? Derfor er fodbold populær
Verdens største og mest udbredte sport. Fodbold har især en særstatus i mange lande, når det gælder …
Læs mere