Hvor Langt Løber En Dommer I En Fodboldkamp?

Skrevet d. 30. July 2019
Canva

Når en fodboldspiller bliver udskiftet, står der ofte, hvor mange kilometer spilleren har løbet i kampen. Dommere løber ofte længere end selve spillerne under en kamp. Dette skyldes, at de helst ikke må stå længere end 15-20 meter væk fra bolden under hele kampen.

For at opfylde dette krav, kræver det en meget stor løbeindsats af de professionelle dommere.

Hvor langt løber en dommer i en fodboldkamp? En professionel fodbolddommer løber mellem 10 og 12 kilometer under en fodboldkamp. Distancen kan både blive målt af GPS, men også de mange kameraer, som kan registrere, hvor langt både spillere og dommere løber under en fodboldkamp.

En af de mest moderne metoder at måle om en fodbolddommer er i form til at dømme på højt niveau er en cooper test. Denne test er dog ved at blive afskaffet i mange henseender, da den blot viser, hvor langt man kan løbe på 12 minutter.

Der bliver dog stadig lavet en masse intensive fitnesstests, som man skal opfylde, hvis man vil være professionel dommer. Det kan man også godt forstå, da de ofte løber lige så langt eller længere end en professionel midtbanespiller løber under en fodboldkamp.

Kilde: Runnersworld.com

Tak til Billig Fitness

Afslutningsvis vil vi gerne sende et kæmpe til til Billig Fitness, som via støtte har gjort denne artikel mulig. Billig Fitness er leverandør af Danmarks billigste fitnessudstyr, men man kan også kosttilskud såsom proteinpulver og kreatinpulver på deres hjemmeside.

Næste indlæg
Hvor stor er en fodboldbane?
Hvis man vil kvantificere et meget stort område, vil man typisk sige noget i stil med “Det svarer ti…
Læs mere
Hvilke sportsgrene er de mest populære i Danmark?
I denne artikel får du en oversigt over de mest populære sportsgrene i Danmark. I oversigten vil det…
Læs mere